Temetői felhívások

Tájékoztató

2018. október 29.

Tisztelt temetőlátogató!

A sírjelekre ragasztott matricákat nyugodtan eltávolíthatják, de a sírhelyszámot írják fel! A sírhelyszámok több helyen változtak!

Egyházközségünkben 2012-ben vezették be, hogy a sírhelyek rendelkezési joga 25 évre szól. A korábban megváltott sírok rendelkezési jogának időtartama a megváltás (általában az utolsó betemetés) évétől számítandók.

A rendelkező utolsó 5 évben befizetett egyházi hozzájárulása a megváltási díjból levonandó, de a megváltást a rendelkező igényére adminisztráljuk! (Nincs kapacitás minden sírra ezt automatikusan megtenni). A rendelkezési jog 25 évre 30 000 Ft (hosszabb és rövidebb időre is van lehetőség megváltani, de koporsós temetés esetén kötelező a temetéstől számítva minimum 25 évre).

A temetői hozzájárulás nem hosszabbítja meg a rendelkezési jog időtartamát (helyi lakosok számára el is töröltük).

A rendelkezési jog ugyanúgy öröklődik, mint a vagyontárgyak és átruházható (ezeket a plébánián adminisztráljuk).

A temetőnyilvántartás Hanó Elemérné regiszteres füzeteiből és Horváth Csaba számítógépes adatbázisából (ezúton is hálás köszönet nekik) készült, de nem hibátlan! A betemetettek törvény által előírt adatai és a rendelkezők elérhetősége nagyrészt nincsenek rögzítve. Előfordul, hogy adataink szerint sírhelye nincs megváltva, pedig Ön megváltotta. Ezért kérjük, hogy keresse elő elhunytai személyes adatait, a még megőrzött számlákat és jelentkezzen a plébánián adategyeztetésre!

Kérjük, ha nincs megváltva sírhelye, mielőbb rendezze, ezzel sokat segít a temető és a templom karbantartásában, felújításában! Hétfőn, 5-én 5-6 óra között, csütörtökön, 8-án 5-6 és ½7-8 óra között külön időpont-egyeztetés nélkül lehet jönni a sírhelyek ügyét intézni a szigetmonostori plébániára. A meg nem váltott sírok egy év türelmi idő után felszámolhatók, újra kiadhatók.

Köszönjük együttműködését!

Erdős Attila plébániai kormányzó